Estas en » Serra del CadĂ­ » Archivo de reseńas » Excursionismo » Torre D'eina (2.850 M) Des Del Coll De Finestrelles
Excursionismo | Pirineo - Vall de NĂşria
Torre d'Eina (2.850 m) des del Coll de Finestrelles
Tipo de Entrada: RESEŃA | 1 visitas

Recorregut circular a una part de l'anomenada olla de NĂşria, per a qui no tingui ganes de fer-la tota i desitgi trobar una petita refer`ncia d'una part d'ella.


 

Coll de Finestrelles des de la Coma Llebrada
 

Tram final de l'ascensiĂł a la Torre d'Eina
 

Roc del Boc des de la Torre d'Eina (Serrat dels Llosers)
 

Torre d'Eina i Serrat dels llosers al fons
 

Accés: des de Ribes de Freser o Queralbs, on agafem el tren cremallera fins al santuari de Núria.

0.00 h: situats al santuari de NĂşria (1.967 m) prenem el camĂ­ que en direcciĂł nord oest s’endinsa cap a la Coma de Finestrelles. El coll, apareix, molt evident, davant nostre. Passarem per la zona d’acampada controlada, amb el torrent a la nostra esquerra. DesprĂ©s el creuarem per un pont i arribarem a una cruĂŻlla amb rètols indicadors (cap al Puigmal, per la Coma de l’embut o cap a Finestrelles). Seguirem per l’evident camĂ­ que va cap a Finestrelles. Tornarem a creuar el torrent ja en franca i dura pujada i tornarem a deixar-lo a la nostra esquerra. El camĂ­ s’enfila de valent pel pendent fins a arribar a una coma (Coma de la Llebrada) amb el Roc dels Eugassers a l’esquerra (oest). A partir d’aquest punt, la pujada es fa menys dura, ja que acaba de remuntar el coll amb amples llaçades.

1.15 h: Coll de Finestrelles (2.600 m). Assolit el coll, seguim pel cordal carener cap a la dreta (est). La segĂĽent elevaciĂł de  la carena Ă©s el Puig del coll de Finestrelles o de la Coma de Finestrelles, que podem coronar abandonant el camĂ­, que l’evita passant pel vessant sud (dreta). A continuaciĂł, trobarem el Pic de Finestrelles (2.829 m). DesprĂ©s d’assolir-lo, davallem per la carena fins al Coll d’Eina. Al vessant nord podem admirar la vall d’Eina, qualificada de “Reserve Naturel”.  Aquest serĂ  el punt per on retornarem a NĂşria.

2.24 h: Pic d’Eina (2.786 m). DesprĂ©s de remuntar des del coll d’Eina, assolim el penĂşltim cim d’aquesta travessa. El camĂ­, marcat de tant en tant amb alguna marca blava o vermella, Ă©s sempre molt evident i fressat i no ofereix cap mena de dubte el seu traçat. Per anar fins a la Torre, abandonem el cordal de l’anomenada olla de NĂşria i  ens dirigim cap al nord. La carena entre el Pic d’Eina i la Torre d’Eina presenta la forma de coll (coll de la Torre d’Eina). Per tant, primer davallem i desprĂ©s remuntem fins a arribar al cim de la Torre d’Eina. Els Ăşltims passos son el mĂ©s delicats, atès que el vessant est del cim Ă©s força escarpat. No presenta, tanmateix, cap dificultat.

3.00 h: Torre d’Eina (2.850 m). Una creu i un piolet marquen el cim. La carena segueix en direcciĂł nord fins al pic de Cambredase (2.711 m), al que ens hi podem arribar, si ho desitgem. MagnĂ­fica vista a l’agulla de l’Hereuet i Serrat dels Llosers al nord est. Nosaltres seguirem l’excursiĂł desfent  el recorregut fet fins a arribar de nou al Coll d’Eina, passant pel Pic d’Eina. Arribats una altra vegada al Coll d’Eina, cercarem l’indicador del camĂ­ TRF que ens menarĂ  a NĂşria; el buscarem cap al vessant oest del coll (dreta, encarats cap a NĂşria). El camĂ­ estĂ  marcat amb marques vermelles i blanques (força gastades) i de tant un tant algun pal amb les mateixes marques. Tanmateix, no ofereix cap dificultat el seu seguiment, ja que com a la resta del recorregut Ă©s molt marcat.

5.00 h. : Arribem de nou a NĂşria.

L’excursió es pot allargar pujant al cim de Nou Fonts i baixant per la Coma de Nou Fonts, seguint el GR 11.

L’horari és indicatiu i no es tenen en compte les parades.
Ańadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook